De allra flesta har inte kapitalet för att kunna köpa en ny bil med pengar rakt ur fickan, utan måste låna pengar för att ha möjlighet att göra en sådan investering. Det är med andra ord inte något konstigt med det, men man ska ändå alltid låna pengar med eftertanke, och se till att man väljer den typ av lån och den bank som passar en bäst.
Hos vissa banker finns till exempel möjligheten att låna pengar med bilen som säkerhet. Man får då vanligtvis låna en viss procent av bilens värde (till exempel 80 procent), och måste själv anskaffa de resterande pengarna av bilens pris. Eftersom lånesumman är anpassad efter bilens värde går det vanligtvis att få ett sådant lån oavsett om man köper en ny bil eller en begagnad bil.

Om man inte har möjlighet att använda bilen som säkerhet får man ta ett så kallat privatlån, som också kallas blancolån. Det innebär att man lånar pengar utan säkerhet, vilket medför att villkoren för sådana lån vanligtvis är sämre, till exempel genom en högre ränta. Ska man låna pengar på detta sätt är det därför viktigt att man först jämför de olika bankernas och låneinstitutens villkor, för att man ska kunna vara säker på att man har lånat till de bästa möjliga förutsättningarna. Det kan du enkelt göra på https://enklare.se/, så att du kan köra i din nya bil med gott samvete.

freesia-empire