Utöver lagkravet att ha en bilförsäkring finns det flera anledningar till att skaffa rätt försäkring till din bil. En bilförsäkring ger dig sinnesro genom att skydda dig vid alla möjliga händelser som kan inträffa med en bil, som till exempel skador, stöld, brand, krossade rutor, punktering och andra oförutsedda händelser. Mycket kan hända och det är bra att vara förberedd.

Du kan alltid kontakta Insplanet och prata med en försäkringsrådgivare för att få vägledning om en täckning som passar dina unika behov. Insplanet är en populär jämförelsetjänst som hjälper dig i valet av försäkringsbolag. Varje år använder 500 000 bilägare deras tjänst för att jämföra och byta bilförsäkring och de sparar i snitt 1 800 kronor per år. Att spara 1 800 kronor per år är en bra förtjänst på att lägga några minuter på att jämföra. De priser du ser är exakt samma priser som försäkringsbolagen själv erbjuder, så du kan spara både tid och pengar av att använda denna smarta tjänst.

Dessutom är Insplanet väldigt smidig att använda – det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i deras formulär och börja jämföra! Dra nytta av denna möjlighet att spara pengar och använd pengarna till något kul som att gå på bio, restaurang eller resa.

Även om du kan spara pengar på att jämföra och byta bilförsäkring är det viktigt att komma ihåg varför försäkringar är så viktiga. Det finns flera anledningar till varför du bör skaffa en bilförsäkring.

Topp 4 anledningar till att skaffa bilförsäkring

Om du orsakar en trafikolycka kan det bli mycket dyrt om du saknar adekvat bilförsäkring. I sådana fall har du ansvaret att betala för dessa kostnader och utan en bilförsäkring måste du betala ur egen ficka.

De fyra främsta anledningarna till att skaffa en försäkring till din bil som skyddar din ekonomi är följande:

1. Bilolycka – En bilolycka är förödande och för att inte göra det värre bör du ha en försäkring som täcker skadorna. Eventuella kostnader för skador kommer försäkringsbolaget att ta hand om.

2. Brandskador – Skador på grund av brand kan inträffa vid en bilolycka, blixtnedslag, skogsbrand eller sabotage. Vanligtvis täcker en halvförsäkring kostnaderna för brandskador.

3. Bilstöld – Det sista du vill ska hända med din nyköpta exklusiva bil är att den blir stulen. En halvförsäkring täcker bilstöld och försök till stöld eller tillgrepp.

4. Övriga olyckor – Övriga typer av olyckor som orsakar skada på din bil som till exempel naturkatastrofer och översvämningar, kan täckas med en omfattande försäkring.

Category : Okategoriserade
freesia-empire