Det finns mycket som kan hända när man kör bil – allt från punkteringar till motorstopp. För alla dessa oförutsedda händelser är det bra att ha ett ”nödkit” i bilen, med saker som kan användas för att åtgärda problemet eller som hjälper i vissa situationer. Här tänkte vi gå igenom vad som bör finnas i detta nödkit, som man alltid bör ha med sig i bilen.

En självklarhet när man bor i Sverige är till exempel att alltid ha en isskrapa och en snöborste i bilen – annars är det inte ens säkert att man kan köra iväg med bilen. Även om man har varmgarage eller kupévärmare hemma ska man alltid ha med sig dessa redskap, eftersom man aldrig vet när man får parkera bilen någon annanstans.

För att lösa en punktering bör man självklart alltid ha med sig en domkraft och ett reservhjul. Något som många glömmer när de ska åtgärda en punktering är dock sin egen säkerhet, och det faktum att det är viktigt att man är synlig för andra bilister när man arbetar. En reflexväst är därför ett måste i bilen, utöver den varningstriangel man ska ställa ut.

Om man har kört av vägen och hamnat i en snödriva, eller på annat sätt fastnat i snön, kan det också vara bra att ha en snöskyffel av något slag med sig i bilen, för att kunna gräva ut sig. När man arbetar med att skyffla snön ska man självklart bära sin reflexväst.

Slutligen är det alltid bra att ha ett första-hjälpen-kit i bilen, så att man kan ta hand om mindre sår och skador som kan uppkomma vid en olycka. Det kan vara både ens egna passagerare eller någon i en annan bil som behöver hjälp – just för att man aldrig vet när det kan behövas, är det bra att alltid ha det i bakluckan.

Ett paket med alla dessa saker är ett utmärkt julklappsförslag för 18-åringen som precis köpt sin första bil, eftersom hen sannolikt inte tänkt på att införskaffa allt detta. Det perfekta tillfället att passa på att köpa grejerna till paketet, liksom övriga julklappar, är på Black Friday, som infaller den fjärde torsdagen i november. Då har nämligen många butiker stora reor, och på sajter som Kampanjjakt.se kan du hitta fantastiska rabatter för just Black Friday. På så sätt kan du spara många hundralappar på dina julklappar i år.

freesia-empire