Tillhör du skaran som av någon anledning ännu inte har tagit körkort? Kanske har du inte riktigt åldern inne än eller så har det aldrig blivit av. Misströsta inte! Alla kan lära sig köra och här får du de allra bästa tipsen för hur du snabbast kan njuta av friheten med bil.

Grönt ljus för prov

Coronaviruset har tyvärr ställt till det för alla framtida bilförare som hoppades kunna ta det efterlängtade körkortet i sommar. Både Transportstyrelsen och Trafikverket har varit tvungna att vidta åtgärder för att minska smittspridningen genom att avboka tusentals prov bland annat i Stockholm. På andra håll i landet har trafikskolor tvingats begränsa antalet kunder. Det ser dock redan ljusare ut och My Driving Academy har slagit upp portarna med Körskola i Gävle där körlektionerna är 80 minuter långa och du kan boka en billig testkörning för att se om detta är trafikskolan för dig.

Frihet för alla

Även om det är fullt möjligt att lära sig köra bil på egen hand är det betydligt lättare att genomföra såväl teorin som praktiken på en körskola. På trafikskolan får du nämligen föreläsningar och studiematerial som gör det enklare för dig att ta dig igenom allt du behöver kunna. Du får helt enkelt professionell handledning som förbereder och guidar dig på vägen till körkortet. Många tror att det blir svårare med åldern att ta körkort, men 70-åriga Orlando visar att alla kan lära sig köra bil med rätt vägledning.

Ta ut svängarna

För alla som inte har möjlighet att köra rally på riktigt finns det en hel del filmer och tv-spel som bidrar till en nästan lika spännande upplevelse fast från tryggheten hemma i tv-soffan. Filmserien Need for speed bygger på tv-spelsserien med samma namn som blev en enorm succé. I spelets värld har spelaren möjlighet att spela på olika banor och välja passande bilar efter förmåga och ett stigande vinstsaldo. I takt med att alltfler upptäckte spelen utvecklades nya versioner där streetracing blev mycket populärt. Bilarna kunde göras personliga och tillvalen var närmast oändliga. Framgångarna banade väg för andra spel och filmer där bland annat Fast & Furious och Grand Theft Auto är välkända titlar. Här finns möjlighet att ta ut svängarna i väntan på körkortet eller helt enkelt för att det är riktigt kul!

Category : Okategoriserade
freesia-empire