Om du tycker om bilar och att kommunicera är bilar ett perfekt ämne att blogga om. Det är ett stort intresse och även en bransch med pengar – vilket ger dig en möjlighet att tjäna pengar på din blogg.

Bilar

De flesta av oss har något förhållande till bilar. Just nu är bilismen på tapeten p.g.a. klimatproblemen. Samtidigt kommer vi att fortsätta köra bil. Bilindustrin gör hela tiden tekniska framsteg och kommer med nya klimatsmart lösningar. Det gör att det finns mycket att blogga om kring bilar – där faktiskt en bilblogg kan vara en del av lösningen. Förutom att bloggen också kan vara ett sätt att få ge goda bilråd och lyfta fram intressanta aspekter av att äga en bil. Trots allt är bilen en mycket älskad ägodel. För många av oss är bilen lite mer än bara ett transportmedel. Nästan något lite personligt. Vi köper inte en bil på måfå eller bara utifrån ekonomi och tekniska finesser – vi vill ha bilen: rätt märke, modell och känsla. Om du förresten har en VW Caddy eller någon annan bil hittar du frontbågar och extra ljusfästen hos transportstyling.se, som har allt du behöver för din bil. Enkelt online.

Bloggen

Som bilbloggare har du ett bra ämne att utgå ifrån. Bilar är både ett stort intresse, men också en bransch med mycket pengar. Genom en bra bilblogg har du möjlighet att skapa en månatlig extrainkomst – vissa personer kan rent av leva heltid på att blogga. Då bilar också kan vara en relativt dyr hobby, särskilt om du har flera bilar eller håller på att renovera en gammal pärla, så är det inte dumt om intresset betalar sig självt. För att lyckas med din bilblogg räcker det dock inte att bara skriva några inlägg på bloggen och sedan kunna förvänta sig att pengarna ska rulla in. Det kräver mycket mer.

Riktad blogg

För att kunna få inkomst på din blogg måste du ha egen domän, alltså inte använda en gratisblogg. Skaffa dig ett bra och passande domännamn med en .se, .nu eller .com-adress. Bra hosting och domännamn är en billig investering. Du behöver också nischa din blogg. Om du både skriver om familjebilar som en Skoda och om hur det kännas att köra en Ferrari på Autobahn, så finns det en risk att du vare sig når familjebilsägare eller sportbilsfantaster. Du måste satsa på en särskild läsekrets, eller skapa flera bloggar, men där varje blogg riktar sig till en särskild grupp. Det är så de stora bloggarna gör för att tjäna pengar på sin blogg.

Artiklar

När du skriver artiklar på din blogg måste du hela tiden ha dina läsare i huvudet. Det som gör en blogg intressant är kunskap. Fråga dig vilken kunskap du har och förmedla den sedan på ett pedagogiskt sätt. Om du skriver om familjebilar kan du visa genom bild och text hur man kan packa en bil på ett smart sätt eller hur man kan byta däck. Om du har ett renoveringsobjekt, som en gammal Pontiac från 60-talet, kan du blogga om renoveringen av bilen – och samtidigt hjälpa andra genom din renoveringskunskap.

Category : Okategoriserade
freesia-empire