Att köpa bil kan både vara en rolig och utmanande uppgift. Vissa är vana vid en biltyp och väljer enbart denna, då det känns säkrats. Andra vänder sig till nya bilhandlare och försöker ta sig an en ny modell med andra utmaningar om man inte var nöjd med den förra. Många köper dock begagnade bilar av rent ekonomiska skäl och då finns det många alternativ. Många går in på nätet och tittar på Blocket eller andra bilsajter och kollar upp annonser o s v. Andra har kontakter och använder sig av dem.

För sitt eget bästa är att man kollar upp personen eller företaget man ska köpa bilen av, samt modellens brister och fördelar.

Tyvärr finns det många lurendrejare och verkar något för bra för att vara sant, är det i de flesta fall så.

Transportstyrelsen har information om fordon och registreringsnummer. Det kan vara klokt att kolla upp hur många som ägt bilen tidigare. Om folk inte har haft bilen så länge, kan det tyda på problem. Dokumentation och kvitton ska alltid finnas med och avtalet ska vara klart och tydligt. Se även till att provköra bilen först och ta dig tid att tänka igenom beslutet ordentligt.

freesia-empire