Trots att vi bor i ett land där vintern återkommer år efter år, sker det många olyckor i början av varje vinter på grund av att bilisterna inte har vinterrustat sina bilar i tid. Det kan leda till att man fortfarande har sommardäck när blixthalkan slår till. Förutom att byta till vinterdäck i tid finns det flera saker man bör göra för att vara ordentligt förberedd när vintern kommer.

En checklista som man bör gå igenom inför vintern är att kontrollera frostskyddet i spolarvätskan och kylaren, att behandla dörrlisterna med silikonspray och smörja in låsen för att förhindra att de fryser fast samt att kontrollera att batteriet är rent och har tillräckligt med vatten, så att det inte laddas ur när kylan kommer. Det är också en bra idé att packa en flaska med grus i bilen, så att man kan ta sig loss och få grepp om halkan skulle slå till och man fastnar.

Det är särskilt viktigt att se till att bilen är ordentligt vinterrustad om man ska åka på längre körningar vintertid, till exempel upp till en skidort för skidsemester. Då är det också viktigt att man har ordentligt med lastutrymme, så att man får plats med både passagerare, skidor och pjäxor. Ett perfekt alternativ är Mitsubishi Outlander, som har plats för sju passagerare. Den platsen kan dock lätt omvandlas till lastutrymme, beroende på vad man behöver. Du kan läsa mer om den på Mitsubishimotors.se.

freesia-empire