Många visste nog inte att elbilar fanns redan i slutet på 1800-talet. Dock blev de åsidosatta eftersom det var så komplicerat att ladda dem och tog mycket tid. Med dagens miljöförstörelse och alla koldioxidutsläpp som bilarna för med sig, har numera elbilen gjort en comeback med en mycket bättre, uppdaterad teknik. De är dock mycket dyra och även om den svenska regeringen nu vill införa en bonus till dem som köper elbilar, är det långt ifrån alla som faktiskt har råd att investera i en elbil. Trots detta sägs elbilarna och laddhybriderna vara framtidens bilar och politiker och miljöaktivister gör generellt “tummen upp” för dessa fordon. Ja, även inom polisen har man börjat använda sig av elbilar.

Fler modeller ute nu

Flera märken lanserar nu sina egna elbilar och det är en marknad inom bilindustrin som växer mer och mer med nya modeller, men som sagt, ännu finns det ingen lågpris-elbil så att säga. Det höga priset beror på batteripaketet.

Renault Zoe ska tydligen vara bilmodellen som kommer längst innan man behöver stanna och ladda och är därmed billigast per kilometer. Dock ingår inte batterihyran, vilket kan vara en hake.

freesia-empire